Skip to main content
Fajitas med kycklinglårfileér och gucamole
Hemmakock

Fajitas med kycklinglårfileér och gucamole

40 minEasy
316,40 kr
8 portions 25,54 kr per portion
Bröd fyllda med en kryddig fajita

Tillbehör
1 pc.Gul Paprika
1 pc.Rödlök
1 pc.Tortilla - Små
1 pc.Röd Paprika
0,5 pc.Oregano - färsk
Spice rub
2 tspFlingsalt
600 gKycklinglårfile Färsk
1 tspSpiskummin
1 tspPaprikakrydda
Gucamole
2 pc.Avokado
1 pc.Vanliga Tomater
2 cloveVitlök Färsk
1 pc.Chilipeppar Röd
1 pc.Lime
1 pc.Koriander - färsk
0,5 pc.Gul lök
1 tspFlingsalt
Instructions
1

Skölj kycklingen och torka den med papper. Blanda ingredienserna till spice rub och massera in kryddblandningen i kycklingen. Låt den ligga i en plastpåse i kylen minst 1 timme.

Dela, kärna ur och klyfta paprikorna. Skala och klyfta rödlöken. Lägg åt sidan. Dela, kärna ur och gröp ur köttet från avokadon, lägg det i en skål. Dela, kärna ur och tärna tomatköttet och chilin. Skala och finhacka löken. Finriv vitlöksklyftorna. Blanda allt med avokadoköttet och pressa i limesaften. Hacka koriandern och blanda i den, smaka av med salt. Dekorera med limeklyfta vid servering.

Förbered grillen till en fin, grå grillglöd. Grilla kycklinglårfiléerna ca 8 min på varje sida. Strimla dem sedan. Grilla paprika- och lökklyftorna hastigt, på spett eller grillkorg.

Blanda kyckling och grönsaker på ett fat, dekorera med oregano. Värm tortillabröden hastigt på grillen. Låt var och en fylla bröden och toppa med guacamole.

Photo:

Ulrika Ekblom