Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kryddiga bönor | ||
4 pc. | Ägg | |
380 g | Vita Bönor Stora | |
380 g | Kidneybönor | |
380 g | Kikärtor Kokta | |
500 g | Passerade Tomater | |
0,5 dl | Vatten | |
2 tbsp | Olivolja | |
2 tsp | Spiskummin | |
1 tsp | Cayennepeppar | |
2 tsp | Basilika - torkad | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
6 clove | Vitlök | |
Tillbehör | ||
340 g | Libabröd | |
1 tbsp | Olivolja |
Kryddiga bönor: Sila av spadet från bönor och kikärtor och spola i kallt vatten.
Skala och grovhacka vitlöken.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlöken på låg värme i ca 5 min. Tillsätt spiskummin, cayennepeppar och basilika och fräs ytterligare i 1 minut.
Tillsätt passerade tomater, vatten samt bönor och kikärtor. Krydda med salt och peppar efter smak och låt bönorna puttra i såsen i ca 10 minuter.
Gör 4 st gropar i böngrytan och knäck i 1 ägg i varje grop. Lägg på ett lock och låt äggen sjuda i grytan i ca 5 minuter.
Värm en stekpanna med lite olja och stek bröden lite lätt på ena sidan.
Servera böngrytan tillsammans med stekt bröd.
Photo:
Susanna Blåvarg
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria