Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Rostade kikärtor | ||
380 g | Kikärtor Kokta | |
0,5 tbsp | Rapsolja | |
1 tsp | Spiskummin | |
0,5 tsp | Paprikakrydda | |
2 krm | Salt | |
Blomkålscurry | ||
450 g | Blomkål Färsk | |
300 g | Potatis | |
100 g | Purjolök | |
3 dl | Vatten | |
250 ml | Havrebaserad matlagning | |
3 tbsp | Rapsolja | |
1 tbsp | Spiskummin | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
3 clove | Vitlök |
Värm ugnen till 175 grader.
Kikärtor: Sila av kikärtorna och spola i kallt vatten. Blanda kikärtorna med spiskummin, paprikapulver, salt och olja. Sprid ut kikärtorna på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 15 minuter.
Blomkålscurry: Dela blomkålen i mindre buketter. Skala och tärna potatisen. Skölj och skiva purjolöken. Skala och riv vitlök.
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs blomkål, potatis, purjolök, vitlök och spiskummin i ca 5 minuter under omrörning. Tillsätt havregrädde och vatten och låt det puttra i 10 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
Toppa blomkålsgrytan med de rostade kikärtorna och servera gärna med ris, gryn eller nudlar.
Photo:
Susanna Blåvarg
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria