Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
700 g | Morötter | |
2 pc. | Mango Färsk | |
1 pc. | Koriander - färsk | |
100 g | Cashewnötter Saltade | |
Dressing | ||
25 g | Chilipeppar Färsk | |
1 tbsp | Färsk ingefära, riven | |
1 tbsp | Rapsolja | |
1 tsp | Sesamolja | |
1 tbsp | Risvinäger | |
1 pc. | Lime, rivet skal och saft | |
1 krm | Salt |
Skala morötterna och hyvla tunna skivor med hjälp av en mandolin. Lägg morotsskivorna i en skål med kallt vatten. Skala mangon och hyvla tunna skivor med hjälp av en potatisskalare. Grovhacka koriandern.
Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna. Häll över nötterna på en skärbräda och grovhacka dem.
Dressing: Finhacka chili och skala och riv ingefära. Blanda i en skål med rapsolja, sesamolja, risvinäger, rivet limeskal och saft. Smaka av med lite salt.
Vid servering: Sila av vattnet från morötterna. Blanda samman morötter, mango och koriander med dressingen. Lägg upp i en skål eller på ett fat och strö över de hackade cashewnötterna.
Photo:
Susanna Blåvarg