Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Köp hem fem | ||
600 g | Kycklingfile | |
1 pc. | Gurka | |
200 g | Hamburgerbröd, 4 st bröd | |
50 g | Huvudsallat | |
1 dl | Majonnäs Smaksatt, Chipotlemajonnäs | |
Från ditt skafferi | ||
1 krm | Salt, efter smak | |
1 krm | Svartpeppar Hel, efter smak | |
1 pc. | Ägg | |
100 g | Panko | |
0,5 pc. | Rödlök | |
1 tsp | Japansk soja | |
2 tsp | Rapsolja | |
1 tsp | Honung Flytande | |
2 krm | Chiliflakes | |
1 tsp | Vitvinsvinäger |
Dela varje kyckingfilé i två tunnare filéer och banka ut dem något. Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor. Vispa upp ägget i en skål och lägg pankoströbrödet på en tallrik. Vänd kycklingen först i ägget och sedan i panko. Lägg dem sedan på en ren skärbräda.
Skala och skiva rödlöken.
Skiva gurkan tunt och blanda med soja, 1 tsk rapsolja, honung, chiliflakes och vitvinsvinäger i en skål.
Stek bröden i lite rapsolja eller smör i en stekpanna så att det får en gyllene yta. Lägg bröden på ett fat.
Hetta upp rikligt med rapsolja i pannan och stek kycklingen riktigt krispig och gyllene på medelvärme, ca 5 min på båda sidor.
Skölj salladen och dra loss fyra fina blad.
Montering: Fördela chipotlemajo i botten av varje bröd. Lägg på salladsblad och den stekta kycklingen. Toppa med rödlöksskivor och den inlagda gurkan. Lägg på locken och servera meddetsamma.
Photo:
Susanna Blåvarg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko