Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Glass | ||
5 dl | Vispgrädde | |
150 g | Färsk ingefära | |
2 pc. | Lime | |
397 g | Kondenserad mjölk | |
1 krm | Flingsalt | |
Ananas | ||
2 pc. | Ananas Färsk | |
80 g | Mandlar | |
0,5 tbsp | Rapsolja | |
1 tbsp | Honung Flytande | |
50 g | Smör | |
4 tbsp | Kokoschips |
Glass: Vispa grädde fluffigt.
Skala ingefäran och pressa i en juicemaskin så att du får 3/4 dl ingefärssaft.
Blanda kondenserad mjölk i en bunke med ingefärssaft, limeskal, limesaft och salt. Vänd ner den vispade grädden och rör till en jämn smet. Häll smeten i en form och ställ in i frysen i 6 tim.
Ananas: Skär ananasen i klyftor och grilla gyllene runt om.
Grovhacka mandlarna och bryn i rapsolja på medelvärme i en panna i ca 2 min. Tillsätt honung och salt. Rosta ytterligare i ca 1 min. Vänd runt ordentligt.
Bryn smöret i en liten kastrull.
Servering: Lägg upp grillade ananasbitar på tallrikar, lägg på några kulor glass. Ringla över lite brynt smör och toppa med rostade mandlar och kokoschips.
Photo:
Susanna Blåvarg
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel