Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Lax | ||
500 g | Laxfilé Fryst | |
28 g | Taco Kryddmix | |
1 pc. | Ägg | |
2 tbsp | Majsstärkelse | |
2 dl | Panko | |
2 tbsp | Rapsolja | |
Avokadokräm | ||
2 pc. | Avokado | |
1 pc. | Lime | |
2 tsp | Olivolja | |
1 krm | Salt, efter smak | |
1 krm | Svartpeppar, efter smak | |
Mangosalsa | ||
1 pc. | Mango Färsk | |
1 pc. | Gurka | |
40 g | Salladslök | |
2 tsp | Färsk ingefära | |
25 g | Chilipeppar Färsk | |
1 tbsp | Mynta - färsk | |
1 pc. | Lime | |
1 krm | Salt, efter smak | |
1 krm | Svartpeppar, efter smak | |
Tillbehör | ||
200 g | Tortilla - Små | |
50 g | Krispsallat |
Mangosalsa: Skala mangon. Tärna mango och gurka smått. Skiva salladslöken och skala och riv ingefära. Finhacka chilipeppar och mynta. Blanda samman alla ingredienser i en skål och tillsätt rivet limeskal, limesaft samt salt och peppar efter smak.
Avokadokräm: Mosa samman avokadoköttet och tillsätt rivet limeskal, limesaft olivolja samt salt och peppar efter smak.
Skär laxfiléerna i mindre kuber. Krydda med tacokrydda runt om på alla sidor.
Vispa upp ägget i en skål och häll majsstärkelse och ströbröd på varsin tallrik. Vänd laxbitarna först i majsstärkelsen, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Lägg alla laxbitar på en ren tallrik.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxbitarna krispiga i ca 1-2 minuter/sida.
Servering: Grilla tortillabröden snabbt på båda sidor i en torr stekpanna/grillpanna. Servera med avokadokräm, salladsblad, mangosalsa och laxbitar. Toppa med lite färska myntablad och ev en chilimajonnäs eller chilisås.
Photo:
Susanna Blåvarg
1 Svartpeppar Grovmalen 65g Santa Maria