Skip to main content
Snabb hoisinkyckling
Mari Bergman

Snabb hoisinkyckling

20 minEasy
224,70 kr
4 portions 30,23 kr per portion
Gillar du sticky chicken och Orange chicken så kommer du gilla denna. Stekt kyckling med en enkel hoisinsås blir den perfekta snabbmiddagen när du vill att det ska gå snabbt.

600 gKycklingfile
1 tspSalt
2 krmSvartpeppar
0,5 dlMajsstärkelse
1 cloveVitlök Vanlig
1 tbspFärsk ingefära
200 gHoisinsås
0,5 dlVatten
1 pc.Lime
1 tbspRapsolja
Tillbehör
3 dlJasminris
200 gBroccoli, gärna broccolini
1 krmSalt
Instructions
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.

2

Hoisinkyckling: Tärna kycklingfiléerna och lägg i en bunke. Krydda med salt och peppar runt om. Tillsätt majsstärkelsen och blanda om så att den täcker kycklingen runt om.

3

Skala och riv vitlök och ingefära och blanda med hoisinsås, vatten och limesaft

4

Stek broccolinin i lite rapsolja i en stekpanna. Lägg över på ett fat och krydda med lite salt.

5

Torka ur pannan och hetta upp ny rapsolja. Stek kycklingbitarna i omgångar på medelhög-hög värme så att de får en krispig yta. Lägg tillbaka all stekt kyckling i pannan och tillsätt hoisinsåsen. Låt såsen koka in snabbt i kycklingen.

6

Servera hoisinkycklingen tillsammans med ris och stekt broccolini.

Photo:

Susanna Blåvarg