Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
100 g | Smör | |
1 pc. | Schalottenlök | |
6 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tbsp | Farinsocker | |
2 tsp | Rökt paprikapulver | |
1 tsp | Chiliflakes | |
1 tsp | Chilipulver | |
0,5 tsp | Cayennepeppar | |
1 tsp | Lökpulver | |
2 krm | Kanel Malen | |
2 krm | Kardemumma Mald | |
2 krm | Ingefära Malen | |
0,5 dl | Skaldjursfond | |
1 pc. | Citron - Eko | |
2 tbsp | Vatten | |
0,5 pc. | Persilja - färsk, kruka |
Smält hälften av smöret i en kastrull på låg värme.
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Tillsätt löken till det smälta smöret och låt löken fräsa i smöret på medelvärme i ca 2 minuter. Tillsätt resterande smör i kastrullen och låt det bryna till en ljusbrun färg. Rör om hela tiden så att löken inte bränns vid.
Tillsätt alla torkade kryddor, fond, saften från 1/2 citron och vatten. Låt såsen sjuda på svag värme i ca 15 minuter.
Tillsätt finhackad persilja och rivet citronskal och smaka av såsen.
Servera såsen varm att doppa dina skaldjur i.
Photo:
Susanna Blåvarg
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
1 Hummerfond 180ml Touch of Taste