Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 pc. | Schalottenlök | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
300 g | Kantareller | |
50 g | Smör | |
1 dl | Smetana | |
1 pc. | Färdiga pizzabottnar, pinsa | |
150 g | Riven Västerbottensost | |
2 tsp | Olivolja | |
30 g | Ruccolasallat |
Värm ugnen till 250 grader.
Kantarellkräm: Skala och finhacka schalottenlök och vitlök och ansa kantarellerna.
Fräs lök, vitlök och kantareller i hälften av smöret tills kantarellerna mjuknat och vätskats ur. Ta av från plattan och låt svalna en aning. Lägg hälften av kantarellfräset och smetana i en matberedare. (Spara resten av kantarellfräset till topping.) Mixa till en slät kräm och smaka av med salt och peppar.
Bryn resterande smör i en kastrull och vispa ner i kantarellkrämen. Ställ krämen åt sidan.
Lägg pinsan på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Fördela kantarellkrämen jämnt över pinsan och strö över Västerbottensost. Pensla gärna kanterna med olivolja för extra krisp.
Grädda pinsan i ca 7 minuter eller tills osten smält och brödet fått fin färg.
Toppa den gräddade pinsan med resten av de frästa kantarellerna och strö över lite ruccola.
Photo:
Susanna Blåvarg