Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Pajdeg | ||
120 g | Smör | |
300 g | Digestive original | |
Fyllning | ||
397 g | Karamelliserad mjölk | |
1 krm | Flingsalt | |
3 dl | Vispgrädde | |
250 g | Jordgubbar Färska | |
125 g | Hallon Färska | |
125 g | Blåbär |
Mixa kexen till ett smul i en matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
Lägg ett bakplåtspapper i en springform ca 22 cm i diameter. Tryck ut kexblandningen i formen och låt stå i frysen i ca 10 min.
Blanda karamelliserad mjölk med flingsalt. Vispa grädden mjuk och luftig.
Skiva hälften av jordgubbarna och halvera hälften.
Ta ut pajbottnen från frysen och ta loss den från springformen. Lägg den på ett fat och fördela den karamelliserade mjölken över. Fördela ett lager skivade jordgubbar samt hälften av hallon och blåbär över. Häll över den lättvispade grädden och dekorera med resten av hallonen och blåbär samt de halverade jordgubbarna. Servera med detsamma.
Photo:
Susanna Blåvarg
1 Karamelliserad Mjölk 397g Törsleff
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt