Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
100 g | Svartkål | |
150 g | Ostronskivling | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt, efter smak | |
1 krm | Svartpeppar, efter smak | |
500 g | Ravioli Färsk Smaksatt | |
100 g | Smör | |
0,5 pc. | Salvia - färsk, ca 10 st blad | |
75 g | Parmesanost |
Koka upp saltat vatten till pastan.
Strimla svartkålen. Dela svampen i mindre bitar. Skala och riv vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och stek svamp och vitlök gyllene. Tillsätt svartkålen och låt den fräsa med och bli mjuk. Krydda med en nypa salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Bryn smöret i en kastrull eller stekpanna. När smöret börjar anta en gyllene färg, tillsätt 10 st salviablad. Dra stekpannan åt sidan när smöret blir stilla och doftar nötaktigt.
Sila av vattnet från pastan. Blanda pastan med svampen och svartkålen och tillsätt hälften av det brynta smöret.
Lägg upp pastan på tallrikar och ringla över ytterligare några droppar brynt smör med salvia. Riv rikligt med parmesanost över pastan och servera meddetsamma.
Photo:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria