Skip to main content
Redefine meat smashed burger med karamelliserad lök
Mari Bergman

Redefine meat smashed burger med karamelliserad lök

30 minEasy
254,65 kr
4 portions 46,54 kr per portion
Saftig, krispig och så där perfekt som en smashad hamburgare ska vara är denna veganska burgare på Redefine meat. Konsistens och smak är otrolig och gör sig perfekt med den söta löken.

Burgare
4 pc.Gul lök
25 gSmör
1 tspStrösocker
480 gVeg. Hamburgare
1 tbspOlivolja
4 krmSalt
4 krmSvartpeppar
4 sliceCheddarost i Skivor
50 gHuvudsallat, 4 stora blad
4 tbspHamburgerdressing
2 tbspTomatketchup
2 tbspSenap Söt och Stark
200 gHamburgerbröd, 4 st bröd
Instructions
1

Karamelliserad lök: Skala och strimla löken. Stek löken sakta i smör eller olja på medelvärme i ca 15 min tills den blir gyllene. Tillsätt en nypa salt och socker och låt den steka i ytterligare 2 min.

2

Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek hamburgerbröden så att de får en gyllene yta. Lägg över bröden på en skärbräda.

3

Hetta upp ny olja i pannan och låt den bli riktigt varm. Lägg ner tinade hamburgare och tryck till ordentligt med en stekspade, baksida av en kastrull eller med en grillpress så att de blir smashade. Salta och peppra ordentligt och låt burgarna få en ordentlig stekyta innan du vänder och steker på andra sidan.

4

Lägg på hamburgerost på varje burgare. Lägg på ett lock och låt osten smälta ordentligt.

5

Fördela ketchup och senap på undersidan av varje bröd. Lägg på salladsblad, hamburgare med ost och toppa med karamelliserad lök. Fördela hamburgerdressing på ovansidan av bröden. Lägg på bröden och tryck till hamburgarna ordentligt. Ät och njut.

Photo:

Susanna Blåvarg