Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
400 g | Linguine | |
Pesto | ||
50 g | Sötmandel Hel | |
1 clove | Vitlök Färsk | |
60 g | Basilika - färsk, 2 krukor | |
100 g | Parmesanost, riven ca 1,5 dl | |
1,5 dl | Olivolja | |
0,5 tsp | Salt | |
Vispad ricotta | ||
125 g | Ricottaost | |
25 g | Parmesanost, ca 3 msk | |
100 g | Citron, zest från 0,5 citron + några droppar citronsaft | |
1 krm | Salt |
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spara ½ - 1 dl av pastavattnet.
Pesto: skålla mandeln genom att koka den i vatten i ett par minuter. Skölj i kallt vatten och pilla enkelt bort skalet. Skala vitlöken. Mixa mandel och vitlök. Lägg i basilikablad och stjälkar, mixa. Tillsätt riven parmesanost och olivolja. Mixa ihop allt till en slät pesto. Smaka av med salt.
Vispa ricotta med riven parmesanost, citronzest och några droppar citronsaft. Smaka av med salt.
Vänd ner pastan i peston. Häll i ½ dl pastavatten och rör om. Ta mer pastavatten vid behov.
Lägg upp pastan och toppa med en klick vispad ricotta, riven parmesanost, hackad mandel och basilika. Dekorera med citronzest.
Photo:
Barilla
1 Pasta Linguine Al Bronzo 400g Barilla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt