Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Färsbiffar | ||
1 tbsp | Kalvfond Buljong | |
1 pc. | Ägg | |
1 tbsp | Japansk soja | |
1 tbsp | Smör | |
0,5 tsp | Salt | |
1,5 dl | Standardmjölk | |
1 dl | Ströbröd | |
1 tbsp | Olivolja | |
500 g | Nötfärs | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
Svampfräs | ||
200 g | Ostronskivling | |
0,5 tbsp | Japansk soja | |
150 g | Färska champinjoner | |
0,5 krm | Salt | |
1 tsp | Grönsaksbuljong | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Gul lök | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
60 g | Grönkål | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
4 dl | Fullkornsris | |
150 g | Haricot Verts Färsk |
Värm ugnen till 150 grader.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Färsbiffar: Blanda samman ägg, mjölk, ströbröd, kalvfond, soja, salt och peppar i en bunke. Låt svälla i 5 min.
Tillsätt färsen till ströbrödsblandningen och blanda om försiktigt. Forma 8 biffar och lägg på en skärbräda.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna och bryn biffarna på hög värme ca 2 min/sida. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och stek klart i ugnen i ca 15 min.
Svampfräs: Skär svampen i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svamp, lök och vitlök i olja i en varm stekpanna.
Tillsätt grönkål när svampen har vätskats ur och fått färg. Stek i ytterligare 1 min. Tillsätt grädde och soja och låt sjuda i 2-3 min. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Koka haricots vertsen i saltat vatten i ca 2 min. Sila av vattnet och lägg upp haricots vertsen i en skål.
Servera pannbiffarna med ris, svampfräs och haricots verts.
Photo:
Foto: Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Nötfärs 12% 500g Smak av Gotland
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria