Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
400 g | Rigatoni | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
2 tbsp | Olivolja | |
4 pc. | Äggulor | |
150 g | Riven Parmesanost, finriven (+ lite extra till servering) | |
150 g | Korshags kallrökt lax | |
15 g | Gräslök - färsk, ca 0,5 dl, finhackad | |
1 krm | Salt, (efter smak) | |
0,5 krm | Svartpeppar, (efter smak) |
Koka pastan al dente i saltat vatten. Häll av men spara ca 2 dl av pastavattnet.
Finhacka vitlöksklyftan och stek på låg värme i olivoljan i en stor panna ett par minuter.
Vispa ihop äggulorna med parmesan och ½ dl pastavatten.
Skär laxen i små bitar.
Lägg över pastan i pannan med vitlöksolja och rör hastigt i äggsmeten över lägsta värme. Rör i lite pastavatten i taget till en krämig konsistens. Ta från värmen, blanda i laxen och smaka av med salt och ordentligt med svartpeppar.
Toppa med gräslök och lite extra parmesan vid servering.
1 Kallrökt Laxfilé Skivad ASC Korshags
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria