Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
300 g | Korshags kallrökt lax | |
2 pc. | Salladslök | |
2 tbsp | Färsk ingefära, finriven | |
2 tbsp | Limejuice - råpressad | |
0,5 pc. | Gurka | |
200 g | Äggnudlar, eller torkade vetenudlar | |
100 g | Sesampasta, (1 d, ljus tahini) | |
2 tsp | Japansk soja | |
0,5 tbsp | Honung | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
2 tbsp | Smör | |
1 dl | Koriander - färsk, plockad | |
1 pc. | Lime, klyftad, till servering | |
50 g | Chiliolja, ca 1 dl, till servering |
Skär laxen i små bitar och strimla salladslöken tunt. Blanda ingefära och lime till en marinad. Blanda med laxen och salladslöken.
Skär gurkan i smala strimlor.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning i saltat vatten. Spara 2 dl kokvatten.
Rör ihop tahini med soja, honung och det varma nudelvattnet. Riv i vitlöken. Rör i såsen i nudlarna tillsammans med smöret tills krämigt.
Lägg upp nudlarna i skålar och fördela laxen och gurkan över. Toppa med koriander och crispy chili oil. Servera med limeklyftor.
Tahinin går att byta ut mot jordnötssmör
2 Kallrökt Laxfilé Skivad ASC Korshags
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel