Skip to main content
Sesamnudlar med ingefärsmarinerad kallrökt lax
Korshags

Sesamnudlar med ingefärsmarinerad kallrökt lax

15 minMedium
392,00 kr
4 portions 64,73 kr per portion
Middag på under en kvart! Nudlar med en superkrämig sesamdressing, kallrökt lax marinerad med ingefära och lime, krispig gurka och het chiliolja.

300 gKorshags kallrökt lax
2 pc.Salladslök
2 tbspFärsk ingefära, finriven
2 tbspLimejuice - råpressad
0,5 pc.Gurka
200 gÄggnudlar, eller torkade vetenudlar
100 gSesampasta, (1 d, ljus tahini)
2 tspJapansk soja
0,5 tbspHonung
1 cloveVitlök Vanlig
2 tbspSmör
1 dlKoriander - färsk, plockad
1 pc.Lime, klyftad, till servering
50 gChiliolja, ca 1 dl, till servering
Instructions
1

Skär laxen i små bitar och strimla salladslöken tunt. Blanda ingefära och lime till en marinad. Blanda med laxen och salladslöken.

2

Skär gurkan i smala strimlor.

3

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning i saltat vatten. Spara 2 dl kokvatten.

4

Rör ihop tahini med soja, honung och det varma nudelvattnet. Riv i vitlöken. Rör i såsen i nudlarna tillsammans med smöret tills krämigt.

5

Lägg upp nudlarna i skålar och fördela laxen och gurkan över. Toppa med koriander och crispy chili oil. Servera med limeklyftor.

Tahinin går att byta ut mot jordnötssmör