Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
200 g | Fänkål Färsk, (1 st) | |
1 tbsp | Olivolja | |
3 clove | Vitlök Vanlig | |
3 tbsp | Smör | |
0,5 g | Saffran, (1 paket) | |
1,5 dl | Vitt vin | |
400 g | Spaghetti & Bandpasta | |
100 g | Riven Parmesanost, (2 dl finriven parmesan) | |
150 g | Korshags kallrökt lax | |
0,5 dl | Persilja - färsk, plockad | |
3 tbsp | Pistagenötter Skalade, rostade | |
1 krm | Salt, (efter smak) | |
1 krm | Svartpeppar, (efter smak) |
Strimla fänkålen tunt och stek ett par minuter i olivoljan i en stor panna. Skiva vitlöken och tillsätt till pannan tillsammans med 2 msk smör och saffran. Låt fräsa 2 minuter, höj värmen och häll på vinet. Låt puttra på låg värme 5 minuter.
Koka pastan al dente i saltat vatten. Häll av men sparat 2 dl pastavatten.
Blanda ner pastan i såsen tillsammans med resten av smöret, parmesanen och pastavattnet. Smaka av med salt och peppar.
Skär laxen i bitar och hacka pistagenötterna.
Toppa pastan med lax, persilja och pistage.
1 Kallrökt Laxfilé Skivad ASC Korshags
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria