Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Fried rice | ||
550 g | Strimlad kyckling | |
250 g | Morötter | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tbsp | Rapsolja | |
3 tbsp | Japansk soja | |
3 dl | Basmatiris | |
1 tbsp | Sesamolja | |
4 pc. | Ägg | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
0,5 pc. | Lime | |
1 krm | Salt | |
0,5 pc. | Gul lök | |
2 tbsp | Fisksås - Asiatisk | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
Sweet chilisås | ||
0,5 dl | Sweet Chili | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell |
Fried rice: Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka vitlök och lök. Skala och tärna morötterna.
Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs lök, morötter och kycklingstrimlor på medelhög värme så att de får färg och kycklingen blir helt genomstekt.
Blanda ner det kokta riset och stek ytterligare 2 min. Knäck i ägg och stek 2 min till. Rör om ordentligt och krydda med soja, fisksås och sesamolja. Smaka av med salt och peppar.
Skölj och finhacka persilja.
Sweet chilisås: Blanda creme fraiche med sweet chilisås i en skål.
Toppa riswoken med persilja och servera med limeklyftor och sweetchilisåsen vid sidan om.
Näringsvärde: 681 kcal, 44 g protein, 30 g fett, 58 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt