Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
3 dl | Långkornigt Ris | |
Bön- och linsgryta | ||
1 pc. | Fänkål Färsk | |
1,5 tbsp | Paprikakrydda | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Vanliga morötter | |
1 tsp | Timjan - torkad | |
380 g | Krossade Tomater | |
1 pc. | Rödlök | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
1 tsp | Torkad oregano | |
1 krm | Salt | |
380 g | Blandade bönor | |
1 dl | Vatten | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
285 g | Gröna Linser Förkokta | |
1 tbsp | Balsamvinäger | |
1 pc. | Persilja - färsk | |
1 tbsp | Grönsaksbuljong | |
3 tbsp | Olivolja |
Bön- och linsgryta: Skala och finhacka rödlök och vitlök. Skala och tärna morötterna och skölj och grovhacka fänkålen.
Hetta upp oljan i en stor kastrull eller gryta och fräs grönsakerna ca 2-3 min. Tillsätt rökt paprikapulver, oregano, timjan, tomatpuré och balsamvinäger och fräs i ca 15 sek under omrörning. Tillsätt vatten, krossade tomater och buljong och låt grytan puttra under lock ca 20 min. Rör om då och då.
Tillbehör: Koka ris eller gryn enligt anvisning på förpackningen.
Bön- och linsgryta: Sila av linser och bönor och spola i kallt vatten. Tillsätt dem till grytan och smaka av med salt och peppar. Skölj och grovhacka persiljan och blanda i strax innan servering.
Servera grytan med nykokt ris eller gryn.
Styling och
Näringsvärde: 521 kcal, 19 g protein, 11 g fett, 78 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Krossade Tomater 390g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta