Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
250 g | Äggnudlar | |
100 g | Salladskål | |
2 tsp | Färsk ingefära | |
50 g | Salladslök, 2 stjälkar | |
2 tbsp | Rapsolja | |
400 g | Fläskfärs | |
1 tbsp | Chiliflakes | |
3 tbsp | Sesamfrö | |
1 dl | Hoisinsås | |
1 pc. | Lime, skal + saft |
Tillaga nudlarna enligt anvisning på paketet. Skölj och strimla kålen. Finahacka ingefära och salladslök.
Värm upp lite olja i en vid stekpanna eller wokpanna på medelhög värme. Tillsätt färs och genomstek, ca 3-4 minuter under omrörning. Häll över färsen i en skål, men behåll stekfettet i pannan.
Fräs salladskål, chiliflakes, finhackad ingefära och sesamfrö i samma panna, ca 3-4 minuter tills kålen mjuknat. Häll över hoisinsåsen. Blanda ihop allt ordentligt i skålen med färsen.
Sila av vattnet från nudlarna och blanda samman med övriga ingredieser. Tillsätt hackad salladslök samt zest och saft från limen. Toppa gärna med sesamfrön innan servering.
När det är en större mängd kött och grönsaker som ska stekas är det en bra idé att göra det i flera omgångar.
Photo:
Silje Feiring
63,80 kr /kg
39,95 kr /kg
159,75 kr /kg
159,60 kr /kg
36,11 kr /L
95,90 kr /kg
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g
1 355,36 kr /kg
972,37 kr /kg
146,00 kr /L
63,30 kr /kg