Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Köttbullar | ||
1 tbsp | Olivolja | |
1 tsp | Timjan - torkad | |
1 tsp | Salt | |
500 g | Nötfärs | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
Potatis | ||
800 g | Potatis Fast | |
75 g | Riven Västerbottensost | |
1 krm | Salt | |
Gräddsås | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Japansk soja | |
1 tsp | Senap Grovkornig | |
2 dl | Vispgrädde | |
Sallad | ||
0,5 pc. | Isbergssallat | |
1 tbsp | Vinäger | |
250 g | Vanliga morötter | |
1 tbsp | Olivolja |
Potatis: Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och koka potatisen i saltat vatten. Koka även potatis till recept
Sallad: Skölj och stimla salladen och skala och grovriv morötterna. Lägg i en skål och ställ åt sidan.
Köttbullar: Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbullarna gyllenbruna och fina i ca 4-5 min. Sänk värmen något men håll de varma.
Potatis: Sila av vattnet från potatisen. Lägg 800 gram potatis i en ugnsfast form och tryck till varje potatis på toppen med en gaffel. Strö ost över potatisarna och sätt in i ugnen ca 10 min så att osten smälter och får lite färg.
Gräddsås: Höj värmen igen på köttbullarna och tillsätt grädde, soja och senap. Låt såsen koka in i köttbullarna ordentligt. Smaka av med ev salt och peppar.
Ringla lite olja och vinäger över salladen och servera till köttbullarna och den gratinerade potatisen.
Näringsvärde: Kcal:
Fett: 34 g. Protein: 50 g. Kolhydrater: 69 g
Photo:
Susanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria