Skip to main content
Bao buns med krispig kyckling och soja-sesamsås
Christin Kashou

Bao buns med krispig kyckling och soja-sesamsås

40 minEasy
489,80 kr
4 portions 82,19 kr per portion
Bao buns fyllda med krispig kyckling som blandas med Beijing8 goda soja- och sesamsås. Perfekta fredagsmiddagen eller när du vill sätta guldkant på vardagen.

Kyckling och bao buns
450 gKycklinglår
1 tspSalt
1 tspPaprikakrydda
2 dlMajsstärkelse
1 LFrityrolja
190 mlAsiatiska såser
270 gBao Buns
Tillbehör
2 tbspSesamfrö, gärna både vita och svarta
1 pc.Gurka
30 gSalladslök
Instructions
1
  1. Tillbehör: Rosta sesamfrön i en stekpanna tills gyllene färg.
2

Strimla gurkan i tunna stavar. Skär salladslöken i tunna skivor. Blanda gurkan och salladslöken i en bunke tillsammans med sesamfrön.

3

Kyckling: Skär varje lårfilé i 6 delar och krydda med salt och paprikapulver.

4

Panera kycklingen i maizena och fritera sedan på 160 grader tills kycklingen blivit tillagad och krispig.

5

Lägg den friterade kycklingen i en skål och tillsätt ca 1 dl av soja- och sesamsåsen och blanda om.

6
  1. Bao bröd: Ånga bao bröden enligt anvisningar på förpackningen.
7

Fyll varma bao bröd med den friterade kycklingen och toppa med gurksalladen. Ringla över lite extra sås om du vill. Klart att servera.

Photo:

Susanna Blåvarg