Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Köp hem | ||
900 g | Potatis Fast | |
500 g | Fläskkotlett | |
400 g | Färska champinjoner | |
3 dl | Vispgrädde | |
150 g | Haricot Verts | |
Från ditt skafferi | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar | |
25 g | Smör | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 tsp | Timjan - torkad | |
3 clove | Vitlök | |
1 tbsp | Oxfond | |
1 tsp | Dijonsenap | |
1 tsp | Japansk soja | |
2 dl | Vatten |
Värm ugnen till 200 grader.
Skiva potatisen och blanda med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 30 minuter.
Skiva champinjonerna och skala och finhacka vitlöken.
Salta och peppra fläskkotletterna efter smak. Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek köttet på medelhög-hög värme i ca 1-2 minuter på varje sida så att köttet får en fin stekyta. Lyft ur köttet ur pannan och lägg på en tallrik.
Hetta upp lite ny olja och smör i pannan och stek champinjonerna gyllene. Tillsätt timjan och vitlök och stek ytterligare några minuter. Tillsätt grädde, köttfond, dijonsenap, soja och vatten och låt såsen sjuda i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner de stekta kotletterna i såsen och låt de bli varma och genomstekta.
Sjud haricots vertsen i saltat vatten i ca 2 minuter. Sila av vattnet och lägg upp i en skål.
Servera kotletterna i svampsåsen tillsammans med rostad potatis och haricots verts.
Photo:
Susanna Blåvarg
22,17 kr /kg
169,00 kr /kg
79,80 kr /kg
59,90 kr /L
57,90 kr /kg
33,25 kr /kg
998,53 kr /kg
133,90 kr /kg
132,67 kr /L
2 263,33 kr /kg
199,09 kr /kg
230,56 kr /L
155,81 kr /kg
303,33 kr /L