Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
800 g | Potatis | |
4 tbsp | Olivolja | |
1,5 dl | Panko | |
0,5 dl | Persilja - färsk | |
3 clove | Vitlök | |
500 g | Färsk laxfilé, Korshags | |
1 pc. | Citron | |
75 g | Smör | |
1 package | Salvia - färsk, ca 3 dl | |
4 tbsp | Kapris | |
150 g | Romsås, till servering |
Sätt ugnen på 180°C varmluft. Halvera potatisarna om de är små eller skär i bitar om de är större och lägg i en stor ugnsform. Blanda med 2 msk olja och 2 krm salt. Rosta i 30 minuter, rör om efter halva tiden.
Blanda panko med 2 msk olja, persilja och 1 riven vitlöksklyfta. Salta laxen med ½ tsk salt och och 2 krm peppar och täck med pankoblandningen. Skiva citronen. Ta ut formen med potatis, gör plats i mitten och lägg i laxen. Lägg citronskivorna runt om. Baka ca 20 min tills pankon är gyllene och laxen genomlagad.
Bryn smöret i en liten kastrull tills ordentligt gyllene. Ta från värmen och rör i salvia och kapris och riv i de resterande vitlöksklyftorna.
Ringla smöret över potatisen i formen. Servera genast med romsås till.
TIPS: låt gärna ugnsbakad lax ha lite rå kärna kvar.
Photo:
Korshags
22,17 kr /kg
132,67 kr /L
127,50 kr /kg
21,95 kr /pc.
199,09 kr /kg
264,44 kr /kg
60,30 kr /kg
133,90 kr /kg
26,95 kr /pc.
299,50 kr /kg
166,39 kr /kg