Skip to main content
Bibimbap med varmrökt lax, kimchi och spenat
Korshags

Bibimbap med varmrökt lax, kimchi och spenat

45 minMedium
440,50 kr
4 portions 67,30 kr per portion
Bibimbap med sesammarinerade böngroddar, kimchi, stekt spenat och varmrökt lax med Chili & Sesam.

3 dlSushiris
0,5 pc.Gurka
0,5 tbspVitvinsvinäger
1 tspStrösocker
2 cloveVitlök
100 gBöngroddar
1 tbspSesamolja
2 tbspSmör
130 gFärsk bladspenat
250 gKorshags, varmrökt lax med Chili & Sesam
4 pc.Ägg, gulorna
0,5 tspSalt
150 gKimchi
1 tspSesamfrö
Instructions
1

Skölj sushiriset noga. Lägg riset i rikligt med kallt vatten och låt stå 20 minuter.

2

Skär gurkan i små tärningar och blanda med vinäger, socker, 1⁄2 riven vitlöksklyfta och 1 krm salt. Blanda böngroddarna med sesamolja och 1 krm salt.

3

Häll av riset och låt rinna av ordentligt i en sil. Koka enligt anvisning på förpackning.

4

Finhacka resten av vitlöken. Smält smöret i en panna och tillsätt vitlöken, stek tills den börjar mjukna och tillsätt spenaten. Stek tills spenaten precis blivit mjuk, salta lite.

5

Fördela riset i fyra skålar. Toppa riset med gurka, böngroddar, spenat, kimchi och lax. Lägg äggulan i mitten och strö över sesamfrön.

Photo:

Korshags