Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 pc. | Oregano - färsk, ca 1 dl, plockad | |
4 tbsp | Olivolja | |
2 clove | Vitlök | |
1 tsp | Timjan - torkad | |
0,5 pc. | Citron, ca 1 msk pressad citronjuice | |
500 g | Färsk laxfilé, Korshags | |
0,5 pc. | Gurka | |
2 dl | Grekisk Yoghurt | |
1 pc. | Dill - färsk, ca 1 dl, finhackad | |
300 g | Körsbärskvisttomater | |
0,5 pc. | Rödlök | |
1 dl | Kalamataoliver | |
0,5 tbsp | Rödvinsvinäger | |
150 g | Fetaost | |
0,5 tsp | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
4 pc. | Pitabröd |
Sätt ugnen på 150°C varmluft. Blanda oregano med 3 msk olivolja, 1 riven vitlöksklyfta, timjan, 1⁄2 tsk salt, 2 krm peppar och citronzest. Lägg laxen i en ugnsform och bred över örtmarinaden. Baka mitt i ugnen ca 25 minuter tills laxen är genomlagad.
Riv gurkan till tzatzikin grovt på rivjärn, krama ur vätskan med händerna. Blanda med yoghurt, 1 riven vitlöksklyfta och dill. Smaka av med salt och peppar.
Skär tomaterna i klyftor, skiva rödlöken tunt och grovhacka oliverna. Blanda tomat, lök och oliver med 1 msk olivolja, rödvinsvinäger och 1 krm salt.
Servera lax, tzatziki, tomatsallad och smulad fetaost med pitabröd.
Photo:
Korshags
26,95 kr /pc.
132,67 kr /L
199,09 kr /kg
2 263,33 kr /kg
60,30 kr /kg
264,44 kr /kg
70,19 kr /kg
39,50 kr /kg
21,95 kr /pc.
137,38 kr /kg
30,00 kr /kg
226,47 kr /kg
127,80 kr /L
173,00 kr /kg
33,25 kr /kg
998,53 kr /kg
47,81 kr /kg