Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Köp hem fem | ||
500 g | Flapsteak | |
500 g | Spetskål | |
1 pc. | Fänkål Färsk | |
1 pc. | Purjolök | |
100 ml | Korianderdressing | |
Från ditt skafferi | ||
2 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt, efter smak | |
1 krm | Svartpeppar, efter smak | |
20 g | Rostade frön |
Tänd grillen och ta fram köttet så att det blir rumsvarmt.
Dela spetskål, fänkål och purjolök i två delar på längden. Gnid in med olivolja och krydda med lite salt och peppar.
Grilla grönsakerna så att de får en hårt grillad yta med en mjuk mitt.
Gnid in köttet med lite olivolja och salta ordentligt. Grilla hårt på direkt värme 1-2 minuter per sida. Flytta sedan till indirekt värme och låt ligga tills den når önskad innertemperatur. Salta och peppra efter smak och låt köttet vila 5-10 minuter innan du skär upp det. Skär köttet tvärs över muskelfibrerna.
Skär de grillade grönsakerna i halvstora bitar och blanda med 1 dl korianderdressing i en skål. Dela romansalladen i halvstora bitar och lägg upp på ett stort fat. Fördela den grillade grönsakssalladen över och strö över rostade sesamfrön. Servera tillsammans med grillad flapsteak och ev mer korianderdressing vid sidan av.
Photo:
Susanna Blåvarg
291,67 kr /kg
52,79 kr /kg
40,65 kr /kg
54,71 kr /kg
38,95 kr
132,67 kr /L
33,25 kr /kg
998,53 kr /kg
482,92 kr /kg