Skip to main content
Flapsteak med grillad grön sallad
Mari Bergman

Flapsteak med grillad grön sallad

40 minEasy
328,80 kr
4 portions 53,51 kr per portion
Flapsteak är gott och enkelt att lägga på grillen när du vill ha en snabblagad grillmiddag. Här serveras den med en ljummen sallad på grillade grönsaker och en färdig korianderdressing. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem fem
500 gFlapsteak
500 gSpetskål
1 pc.Fänkål Färsk
1 pc.Purjolök
100 mlKorianderdressing
Från ditt skafferi
2 tbspOlivolja
1 krmSalt, efter smak
1 krmSvartpeppar, efter smak
20 gRostade frön
Instructions
1

Tänd grillen och ta fram köttet så att det blir rumsvarmt.

2

Dela spetskål, fänkål och purjolök i två delar på längden. Gnid in med olivolja och krydda med lite salt och peppar.

3

Grilla grönsakerna så att de får en hårt grillad yta med en mjuk mitt.

4

Gnid in köttet med lite olivolja och salta ordentligt. Grilla hårt på direkt värme 1-2 minuter per sida. Flytta sedan till indirekt värme och låt ligga tills den når önskad innertemperatur. Salta och peppra efter smak och låt köttet vila 5-10 minuter innan du skär upp det. Skär köttet tvärs över muskelfibrerna.

5

Skär de grillade grönsakerna i halvstora bitar och blanda med 1 dl korianderdressing i en skål. Dela romansalladen i halvstora bitar och lägg upp på ett stort fat. Fördela den grillade grönsakssalladen över och strö över rostade sesamfrön. Servera tillsammans med grillad flapsteak och ev mer korianderdressing vid sidan av.

Photo:

Susanna Blåvarg