Skip to main content
Grillskivor med grillad smashad potatissallad
Mari Bergman

Grillskivor med grillad smashad potatissallad

40 minEasy
242,80 kr
4 portions 52,25 kr per portion
Färdigmarinerade grillskivor på fläsk gör sig otroligt gott på grillen och passar perfekt när du vill ha en lättlagad och snabb grillmiddag. Servera med en krispig potatis och färdig tzatziki. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
900 gGrillskivor
800 gFärskpotatis
1 pc.Citron
100 gRiven Parmesanost
200 gTzatziki
Från ditt skafferi
2 tbspOlivolja
25 gSmör
0,5 pc.Rödlök
1 tspDill - torkad
1 krmSalt, efter smak
1 krmSvartpeppar, efter smak
Instructions
1

Tänd grillen och ta fram köttet.

2

Koka potatisen i saltat vatten eller använd redan färdigkokt potatis.

3

Ta fram en stor gjutjärnspanna och fördela olivolja jämnt i pannan. Lägg ner potatisarna med lite mellanrum mellan varje. Tryck till potatisarna med undersidan av ett glas. Ställ pannan på grillen och stek potatisen tills de är gyllene och krispiga. Vänd dem lite då och då. Tillsätt lite flingsalt och smör mot slutet av stekningen.

4

Skala och finhacka rödlöken.

5

Lägg upp potatisen på ett fat och tillsätt torkad dill, rödlök, rivet citronskal, lite pressad citronsaft och riven parmesanost. Smaka av med lite salt och svartpeppar.

6

Grilla köttet hårt på direkt värme 1-2 minuter per sida. Flytta sedan till indirekt värme och låt ligga tills det når en innertemperatur på 60 grader.

7

Servera tillsammans med rostad potatissallad och tzatziki.

Photo:

Susanna Blåvarg