Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Köp hem | ||
900 g | Grillskivor | |
800 g | Färskpotatis | |
1 pc. | Citron | |
100 g | Riven Parmesanost | |
200 g | Tzatziki | |
Från ditt skafferi | ||
2 tbsp | Olivolja | |
25 g | Smör | |
0,5 pc. | Rödlök | |
1 tsp | Dill - torkad | |
1 krm | Salt, efter smak | |
1 krm | Svartpeppar, efter smak |
Tänd grillen och ta fram köttet.
Koka potatisen i saltat vatten eller använd redan färdigkokt potatis.
Ta fram en stor gjutjärnspanna och fördela olivolja jämnt i pannan. Lägg ner potatisarna med lite mellanrum mellan varje. Tryck till potatisarna med undersidan av ett glas. Ställ pannan på grillen och stek potatisen tills de är gyllene och krispiga. Vänd dem lite då och då. Tillsätt lite flingsalt och smör mot slutet av stekningen.
Skala och finhacka rödlöken.
Lägg upp potatisen på ett fat och tillsätt torkad dill, rödlök, rivet citronskal, lite pressad citronsaft och riven parmesanost. Smaka av med lite salt och svartpeppar.
Grilla köttet hårt på direkt värme 1-2 minuter per sida. Flytta sedan till indirekt värme och låt ligga tills det når en innertemperatur på 60 grader.
Servera tillsammans med rostad potatissallad och tzatziki.
Photo:
Susanna Blåvarg
1 Grillskivor Original Grillklar
115,34 kr /kg
37,95 kr /kg
60,30 kr /kg
325,00 kr /kg
104,75 kr /L
132,67 kr /L
133,90 kr /kg
30,00 kr /kg
2 150,00 kr /kg
33,25 kr /kg
998,53 kr /kg