Skip to main content
Chicken taco med mangosalsa
Mari Bergman

Chicken taco med mangosalsa

30 minEasy
243,65 kr
4 portions 40,07 kr per portion
Underbar rätt som sätter guldkant på vardagen. Att göra egen tacokrydda är både lätt och supergott. (Tastelines Barnkasse v18 2017)

Kyckling
600 gFärsk kycklingfilé
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tspPaprikakrydda
0,5 tspTorkad oregano
1 tbspOlivolja
0,5 tspSpiskummin
Tillbehör
320 gTortilla Wrap
0,5 pc.Isbergssallat
0,5 pc.Lime
2 dlGräddfil
Mangosalsa
1 tspHonung Flytande
225 gMango Fryst
0,5 pc.Gurka
0,5 tspSalt
1 pc.Avokado
0,5 pc.Lime
Instructions
1

Mangosalsa: Skölj och dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Skär gurkan i mindre bitar. Dela, kärna ur och tärna avokado. Blanda samman gurka och avokado i en skål och tillsätt den tinade mangon, saft från 0,5 lime, honung och salt.

2

Kyckling: Krydda kycklingen med spiskummin, paprikapulver, oregano samt salt och peppar efter smak. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 3-4 min på båda sidor så att den får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt kycklingen bli genomstekt i pannan.

3

Skär kycklingen i skivor.

4

Tillbehör: Skölj och strimla salladen.

Fyll tortillabröden med sallad, kyckling och mangosalsa. Toppa med en klick gräddfil och pressa över limesaft.

Näringsvärde: 664 kcal, 38 g protein, 21 g fett, 75 g kolhydrater.

Photo:

Susanna Livijn Wexell