Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Yoghurt | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Citron | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
Tillbehör | ||
400 g | Baguette | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
Linssoppa | ||
1 pc. | Gul lök | |
2 pc. | Grönsaksbuljong | |
2 tbsp | Olivolja | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tsp | Spiskummin | |
1 pc. | Lagerblad | |
4 dl | Röda Linser Torkade | |
1 pc. | Chilipeppar Röd | |
4 tbsp | Tomatpuré | |
1 L | Vatten |
Värm ugnen enligt anvisning på brödförpackningen.
Linssoppa: Skölj och kärna ur chilin. Skala lök och vitlök. Finhacka chili, lök och vitlök och fräs någon minut i en kastrull med olja. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa en stund.
Tillsätt vatten, linser, buljong, spiskummin, lagerblad, salt och peppar. Låt koka ca 20 minuter.
Tillbehör. Värm brödet i ugnen enligt anvisning på förpackningen
Yoghurt: Skala och finhacka/riv vitlöken. Skölj av citronen och riv skalet med ett rivjärn. Blanda samman yoghurt, vitlök, citronskal, salt, peppar och pressa i saft från citronen. Rör om ordentligt.
Servera soppan toppad med en klick citronyoghurt, finhackad persilja och varmt bröd.
Näringsvärde: Kcal: 388 kcal, 16 g protein, 12 g fett, 50 g kolhydrater.
Photo:
Stefan Mattsson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria