Skip to main content
Röd linssoppa med sval citronyoghurt
Mia Troberg

Röd linssoppa med sval citronyoghurt

45 minEasy
202,25 kr
4 portions 28,29 kr per portion
En lättlagad, smal och billig middag som går bra att frysa in. Perfekt att ta med som matlåda. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Yoghurt
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 pc.Citron
1 cloveVitlök Vanlig
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
Tillbehör
400 gBaguette
0,5 pc.Persilja - färsk
Linssoppa
1 pc.Gul lök
2 pc.Grönsaksbuljong
2 tbspOlivolja
2 cloveVitlök Vanlig
1 tspSpiskummin
1 pc.Lagerblad
4 dlRöda Linser Torkade
1 pc.Chilipeppar Röd
4 tbspTomatpuré
1 LVatten
Instructions
1

Värm ugnen enligt anvisning på brödförpackningen.

2

Linssoppa: Skölj och kärna ur chilin. Skala lök och vitlök. Finhacka chili, lök och vitlök och fräs någon minut i en kastrull med olja. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa en stund.

3

Tillsätt vatten, linser, buljong, spiskummin, lagerblad, salt och peppar. Låt koka ca 20 minuter.

4

Tillbehör. Värm brödet i ugnen enligt anvisning på förpackningen

5

Yoghurt: Skala och finhacka/riv vitlöken. Skölj av citronen och riv skalet med ett rivjärn. Blanda samman yoghurt, vitlök, citronskal, salt, peppar och pressa i saft från citronen. Rör om ordentligt.

6

Servera soppan toppad med en klick citronyoghurt, finhackad persilja och varmt bröd.

Näringsvärde: Kcal: 388 kcal, 16 g protein, 12 g fett, 50 g kolhydrater.

Photo:

Stefan Mattsson