Skip to main content
Snabb thaigryta med kokosmjölk
Mari Bergman

Snabb thaigryta med kokosmjölk

20 minEasy
250,05 kr
4 portions 34,93 kr per portion
Den här smakrika grytan på kycklingfärs är perfekt en kväll när tiden är knapp. Klar på ca 20 minuter och så god. En riktig fullträff!

Tillbehör
3 dlBasmatiris
1 pc.Lime
Thaigryta
1 tbspFärsk ingefära
2 tspSambal Oelek
1 krmSalt
400 mlKokosmjölk
500 gKycklingfärs
100 gFärsk bladspenat
0,5 pc.Purjolök
2 tbspRapsolja
2 tbspFisksås - Asiatisk
1 krmSvartpeppar Malen
Instructions
1

Tillbehör: Koka riset enligt förpackningens anvisningar.

2

Thaigryta: Skölj och skiva purjolöken. Skala och riv ingefäran.

3

Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna och bryn färs och ingefära tills färsen är genomstekt. Finfördela den med en gaffel. Tillsätt purjo, sambal oelek, fisksås och kokosmjölk. Låt sjuda i ca 5 min.

4

Skölj spenaten och vänd ner i den varma grytan precis innan servering. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera grytan med ris, limeklyftor och ev lite krossade jordnötter på toppen.

Näringsvärde: 726 kcal, 35 g protein, 41 g fett, 53 g kolhydrater.