Skip to main content
Pasta i mild blomkålssås med gröna ärtor och bejkon
Mari Bergman

Pasta i mild blomkålssås med gröna ärtor och bejkon

30 minEasy
246,25 kr
4 portions 29,29 kr per portion
Njut av det här goda receptet på pasta med blomkålssås. Rätten toppas med gott vegobejkon.

Tillbehör
1 tspOlivolja
280 gSpaghetti
250 gGröna Ärtor Frysta
180 gVegetariskt bacon
Blomkålssås
0,5 pc.Blomkål Färsk
2 dlYoghurt för Matlagning
1 tbspOlivolja
1 dlMellanmjölk
1 tspSalt
1 cloveVitlök Vanlig
2 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Dill - färsk
Instructions
1

Blomkålssås: Skölj och dela blomkålen i mindre buketter och skala och grovhacka vitlöken. Fräs hastigt i lite olja i en kastrull. Tillsätt mjölk, salt och peppar och låt sjuda under lock i ca 10 min tills blomkålen är mjuk.

2

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

3

Strimla bejkonet och fräs det knaprigt i en panna med lite olja.

4

Tina ärtorna.

5

Blomkålssås: Mixa blomkålen till en slät sås med hjälp av en stavmixer. Skölj och finhacka dillen och tillsätt. Vänd ner yoghurten och rör om ordentligt.

6

Sila av pastavattnet och blanda pastan med blomkålssåsen. Tillsätt ärtorna och låt dem bli varma. Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med bejkon.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 642 kcal, 34 g protein, 15 g fett, 87 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell