Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
300 g | Baguette | |
200 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
Chiligryta | ||
3 g | Vitlök Vanlig | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
1 tbsp | Tomatpuré | |
1 tsp | Basilika - torkad | |
0,5 pc. | Chilipeppar Röd | |
1 dl | Vatten | |
380 g | Vita Bönor Stora | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
3 krm | Salt | |
380 g | Krossade Tomater | |
1 pc. | Gul lök | |
2 tbsp | Oxfond | |
500 g | Nötfärs | |
0,5 pc. | Röd Paprika |
Värm ugnen enligt brödförpackningens anvisning.
Chiligryta: Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chilipepparn. Skölj och tärna paprika. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, chili och paprika tillsammans med nötfärsen tills färsen är helt genomstekt.
Tillsätt krossade tomater, vatten, tomatpuré, köttfond och torkad basilika. Låt puttra i 5 min. Sila av bönorna och spola i kallt vatten. Tillsätt bönorna till grytan och smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Värm bröden enligt brödförpackningens anvisning.
Servera köttfärsgrytan med mjukt bröd och turkisk yoghurt.
Näringsvärde: 791 kcal, 33 g protein, 52 g fett, 43 g kolhydrater.
Photo:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Krossade Tomater 390g Garant
1 Oxfond med Rödvin 180ml Touch of Taste