Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Pastagratäng | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Salt | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 pc. | Zucchini | |
0,5 tbsp | Basilika - torkad | |
120 g | Bacon Skivat | |
1 pc. | Rödlök | |
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 tbsp | Torkad oregano | |
300 g | Strozzapreti | |
Äggstanning | ||
250 g | Ricottaost | |
4 pc. | Ägg | |
50 g | Riven Ost | |
1 pc. | Grönsaksbuljong | |
2 dl | Mellanmjölk | |
Morotssallad | ||
0,5 pc. | Gul lök | |
300 g | Vanliga morötter | |
1 krm | Salt | |
1 tsp | Honung Flytande | |
1 tsp | Vit balsamvinäger | |
0,5 tbsp | Olivolja |
Sätt ugnen på 200 grader.
Pastagratäng: Koka pastan 2 min mindre än vad anvisningarna på förpackningen visar.
Skala och grovhacka lök och vitlök. Skölj och tärna zucchini och strimla bacon. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs alltsammans på medelhög värme. Krydda med basilika, oregano och salt och peppar efter smak.
Sila av pastavattnet och blanda pastan med grönsaks- och baconfräset. Häll över blandningen i en ugnsfast form.
Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, ricottaost och buljong och häll äggstanningen över pastan. Blanda om ordentligt och strö över riven ost. Sätt in i ugnen ca 20 min.
Morotssallad: Skala och riv morötter och skala och finhacka lök. Blanda i en skål och tillsätt honung, balsamvinäger, olja och en nypa salt.
Servera pastagratängen med morotssalladen.
Näringsvärde: 742 kcal, 33 g protein, 37 g fett, 67 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel