Skip to main content
Köttfärsgratäng med zucchini parmesan
Mia Troberg

Köttfärsgratäng med zucchini parmesan

40 minEasy
305,30 kr
4 portions 37,02 kr per portion
Lättlagad vardagsfavorit som går hem hos både stora och små.

Tillbehör
300 gVanliga morötter
Gratäng
1 tbspOlivolja, Extra Virgin
1 krmSvartpeppar Malen
1 cloveVitlök Vanlig
1 pc.Gul lök
2 pc.Zucchini
1 krmSalt
400 gKrossade Tomater
50 gGrana Padano
1 pc.Lagerblad
500 gNötfärs
1,5 dlVispgrädde
1 tspTorkad oregano
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Gratäng: Skär zucchinin i skivor på längden. Salta på båda sidor och låt vattna ur i 10 minuter. Skölj och torka av.

3

Skala och finhacka lök och vitlök. Stek nötfärs, lök och vitlök i olja tills färsen är genomstekt. Tillsätt krossade tomater, lagerblad, oregano samt grädde och låt koka ihop 5 min. Smaka av såsen med salt och peppar.

4

Varva köttfärssås och zucchini i en smord form. Toppa med riven parmesanost och gratinera i ca 30 minuter.

5

Tillbehör: Skala och riv morötterna och servera till gratängen.

Näringsvärde: 608 kcal, 43 g protein, 24 g fett, 52 g kolhydrater.

Photo:

Emma Mattsson