Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
300 g | Vanliga morötter | |
Gratäng | ||
1 tbsp | Olivolja, Extra Virgin | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 pc. | Gul lök | |
2 pc. | Zucchini | |
1 krm | Salt | |
400 g | Krossade Tomater | |
50 g | Grana Padano | |
1 pc. | Lagerblad | |
500 g | Nötfärs | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
1 tsp | Torkad oregano |
Sätt ugnen på 200 grader.
Gratäng: Skär zucchinin i skivor på längden. Salta på båda sidor och låt vattna ur i 10 minuter. Skölj och torka av.
Skala och finhacka lök och vitlök. Stek nötfärs, lök och vitlök i olja tills färsen är genomstekt. Tillsätt krossade tomater, lagerblad, oregano samt grädde och låt koka ihop 5 min. Smaka av såsen med salt och peppar.
Varva köttfärssås och zucchini i en smord form. Toppa med riven parmesanost och gratinera i ca 30 minuter.
Tillbehör: Skala och riv morötterna och servera till gratängen.
Näringsvärde: 608 kcal, 43 g protein, 24 g fett, 52 g kolhydrater.
Photo:
Emma Mattsson
1 Olivolja Extra Vergine EKO 500ml Zeta
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Krossade Tomater 390g Garant