Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tomatsallad | ||
4 pc. | Kvisttomater | |
1 tsp | Vit balsamvinäger | |
1 krm | Salt | |
0,5 tbsp | Basilika - fryst | |
3 tsp | Olivolja | |
Potatis | ||
700 g | Potatis Fast | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
Fläskfilé | ||
1 krm | Salt | |
100 g | Fetaost | |
1 tbsp | Basilika - fryst | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
450 g | Fläskfile Färsk | |
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 dl | Creme Fraiche Naturell |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatis: Skala och klyfta potatisen och lägg klyftorna på en plåt. Salta efter smak och tillsätt olivolja. Blanda om ordentligt och rosta i ugnen ca 30 min.
Fläskfilé: Putsa fläskfilén fri från fett och senor. Salta och peppra ordentligt runt om. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn fläskfilén på medelhög värme på alla sidor så att den får en fin gyllenbrun stekyta. Ta av från plattan och låt den vila.
Mixa ihop creme fraiche, fetaost, basilika och en nypa salt och peppar med hjälp av en stavmixer.
Skär fläskfilén i ca 3 cm tjocka skivor. Lägg dem med snittytan uppåt i en ugnsfast form och klicka över fetaoströran. Sätt in i ugnen ca 20 min eller tills fläskfilén är helt genomstekt.
Tomatsallad: Skölj och tärna tomaterna och blanda med basilika, olja, balsamvinäger och en nypa salt i en skål.
Servera den fetaostgartinerade fläskfilén med klyftpotatis och tomatsallad.
Näringsvärde: 545 kcal, 34 g protein, 30 g fett, 32 g kolhydrater.
Photo:
Lisa Löwenborg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria