Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 dl | Vatten | |
1 pc. | Kyckling Hel | |
Medelhavet (marinad) | ||
0,5 tsp | Salt | |
0,5 dl | Olivolja | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 pc. | Citron | |
0,25 dl | Salvia - färsk | |
0,5 dl | Oregano - färsk | |
1 tsp | Rosmarin - färsk |
Riv skalet av citronen och kläm ur saften i en skål. Finhacka vitlöken, grovhacka oreganon, riv sönder ca 10 salviablad. Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden.
Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar, häll över marinaden och massera in den så att kycklingen täcks runtom. Låt marinera i kylen i minst 6 timmar, gärna i 1 dygn.
Värm ugnen till 200 grader. Lägg kycklingen med bröstet uppåt tillsammans med marinaden och vatten (1-3 dl, börja med den mindre mängden vatten och fyll på med mer om det blir torrt i formen) i en ugnsform och stek den i ugnen i 45 minuter till 1 timme.
Ös gärna kycklingen var tjugonde minut. Ta ut formen ur ugnen och skär upp kycklingen. Servera direkt, gärna med en god sallad och någon grönsak. Använd skyn i formen till sås.
Karibien - marinad: 1 dl rom 1 riven röd chili 1 msk riven färsk ingefära 1 riven vitlöksklyfta 1 riven liten gul lök saft och rivet skal från 1 lime 2 msk ljus soja 2 msk vitvinsvinäger ½ tsk salt
Kina - marinad: 2 mortlade stjärnanis 9 mortlade kryddnejlikor 20 mortlade svartpepparkorn 1 tsk mortlad sechuanpeppar ½ tsk malen kanel 1 riven vitlöksklyfta 1 dl ljus soja ev. 2 tsk kinesisk chilipasta med jordnötter eller sambal oelek
Mellanöstern - marinad: 2 dl naturell yoghurt, 3 % ½ tsk korianderfrön 1 tsk malen kardemumma ½ tsk malen spiskummin 1 tsk gurkmeja saften från ½ citron ½ tsk salt
Photo:
Marcus Lawett
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt