Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 tbsp | Bakpulver | |
2 tbsp | Vallmofrön | |
1 tbsp | Strösocker | |
1 tsp | Salt | |
6 dl | Vetemjöl | |
2 dl | Havregryn | |
100 g | Smör | |
4 dl | Havredryck Naturell | |
300 g | Citron, (2 st) |
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj citronerna noga och finriv det yttersta skalet. Skär smöret i tärningar.
Blanda samman mjöl, havregryn, vallmofrö, bakpulver, socker, salt, citronskal och smör i en skål till en smulig smet. Tillsätt havredrycken och blanda snabbt ihop till en deg.
Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i 12 delar. Forma till fina bullar och lägg på bakplåtar täckta med bakplåtspapper. Tryck till bullarna så att de blir puckformade.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min, eller tills sconesen fått fin färg och är genomgräddade.
Servera rykande heta tillsammans med favoritpåläggen.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt