Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 tbsp | Vaniljsocker | |
1 tsp | Bakpulver | |
5 dl | Vetemjöl | |
0,5 dl | Sirap Ljus | |
1 g | Saffran | |
20 g | Pärlsocker | |
160 g | Smör | |
1,5 dl | Strösocker |
Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader).
Smält 1 msk av smöret och rör i saffranet i smöret.
Blanda ihop alla ingredienser och arbeta till en jämn deg.
Dela degen i fyra bitar, kavla/platta ut dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta ut till längder. Toppa ev. med pärlsocker.
Grädda dem gyllenbruna, ca 13-15 min. Skär längderna snett på tvären i 2–3 cm breda bitar direkt. Låt svalna.
Photo:
Kerstin Eriksson