Skip to main content
Ramen med svenska smaker
Mari Bergman

Ramen med svenska smaker

50 minEasy
454,80 kr
4 portions 48,15 kr per portion
En ljuvlig ramenbuljong med gula ärtor, skogschampinjoner och grönkål. Toppa med ditt val av protein såsom kokta ägghalvor, ugnsstekt kyckling i skivor eller varför inte stekt krispig tofu.

Buljong
1 pc.Broccoli Färsk
250 gSkogschampinjoner
2 tbspVitvinsvinäger
1 tbspSirap Agave
125 gGrönkål
3 cloveVitlök Vanlig
1,7 LVatten
250 gÄggnudlar
2 tbspRapsolja
1 dlGula Ärtor
1 pc.Chilipeppar Röd
2 pc.Schalottenlök
4 tbspJapansk soja
1 tbspFärsk ingefära
4 tbspGrönsaksbuljong Eko
0,5 tspSalt
Topping
20 gAlger
1 pc.Bladpersilja - färsk
50 gGroddar
Instructions
1

Buljong: Koka de gula ärtorna i saltat vatten i ca 20 min.

2

Skala och finhacka schalottenlök. Skala och riv vitlök och ingefära. Finhacka chilipeppar och skär champinjonerna i kvartar.

3

Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök, ingefära, chili och svamp på medelvärme i ca 5 min. Tillsätt ärtorna och det kokande vattnet, buljong, soja, vitvinsvinäger och honung/agavesirap. Sjud under lock i ca 20 min.

4

Skär broccolin i mindre buketter. Skala och skiva stammen. Repa av blad från grönkålen (spara fyra hela grönkålsblad till topping).

5

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och spola dem sedan kalla.

6

Topping: Lägg algsalladen i blöt och skölj groddarna.

7

Buljong: Tillsätt broccoli och grönkålsblad i ramenbuljongen och sjud i 2 min.

8

Servering Sila av vattnet från algerna. Fördela nudlar och hela grönkålsblad i soppskålar. Tillsätt buljongen och toppa med algsallad, groddar, persilja och ditt val av protein.

Välj protein: · Kokta ägghalvor · Ugnsstekt kyckling i skivor · Stekt krispig tofu

Photo:

Charlie Drevstam