Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Buljong | ||
1 pc. | Broccoli Färsk | |
250 g | Skogschampinjoner | |
2 tbsp | Vitvinsvinäger | |
1 tbsp | Sirap Agave | |
125 g | Grönkål | |
3 clove | Vitlök Vanlig | |
1,7 L | Vatten | |
250 g | Äggnudlar | |
2 tbsp | Rapsolja | |
1 dl | Gula Ärtor | |
1 pc. | Chilipeppar Röd | |
2 pc. | Schalottenlök | |
4 tbsp | Japansk soja | |
1 tbsp | Färsk ingefära | |
4 tbsp | Grönsaksbuljong Eko | |
0,5 tsp | Salt | |
Topping | ||
20 g | Alger | |
1 pc. | Bladpersilja - färsk | |
50 g | Groddar |
Buljong: Koka de gula ärtorna i saltat vatten i ca 20 min.
Skala och finhacka schalottenlök. Skala och riv vitlök och ingefära. Finhacka chilipeppar och skär champinjonerna i kvartar.
Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök, ingefära, chili och svamp på medelvärme i ca 5 min. Tillsätt ärtorna och det kokande vattnet, buljong, soja, vitvinsvinäger och honung/agavesirap. Sjud under lock i ca 20 min.
Skär broccolin i mindre buketter. Skala och skiva stammen. Repa av blad från grönkålen (spara fyra hela grönkålsblad till topping).
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och spola dem sedan kalla.
Topping: Lägg algsalladen i blöt och skölj groddarna.
Buljong: Tillsätt broccoli och grönkålsblad i ramenbuljongen och sjud i 2 min.
Servering Sila av vattnet från algerna. Fördela nudlar och hela grönkålsblad i soppskålar. Tillsätt buljongen och toppa med algsallad, groddar, persilja och ditt val av protein.
Välj protein: · Kokta ägghalvor · Ugnsstekt kyckling i skivor · Stekt krispig tofu
Photo:
Charlie Drevstam
2 Skogschampinjoner Sverige EKO/KRAV Klass1
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Grönsaksbuljong EKO 130g Biofood
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt