Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Blomkålsmos | ||
1 clove | Vitlök Vanlig | |
400 g | Blomkål Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Vispgrädde | |
2 krm | Flingsalt | |
1 tbsp | Smör | |
Fläskfilépanna | ||
550 g | Fläskfile Färsk | |
3 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tsp | Dragon - torkad | |
50 g | Smör | |
5 dl | Vispgrädde | |
3 tbsp | Worcestersås | |
1 tsp | Paprikakrydda | |
250 g | Färska champinjoner | |
1 tsp | Koriander - torkad | |
1 pc. | Gul lök |
Dela fläskfilén i centimetertjocka skivor och krydda med paprikapulver, salt, peppar, dragon och koriander. Smält 25 g smör i en stekpanna och stek köttet så det får fin färg. Ta ur pannan. Smält resten av smöret. Dela svampen i mindre bitar och fräs i smöret. Hacka löken och lägg i svampfräset. Stek svamp och lök i ca 5 minuter. Häll i grädde, worcestershiresås och pressa i vitlöken. Tillsätt köttet och rör om, låt puttra i 10 minuter.
Blomkålsmos Häll grädden i en kastrull, skär upp kålen och lägg över i kastrullen. Koka upp under upp sikt och låt puttra tills kålen blivit mjuk, 10-15 minuter. Krydda och lägg i en vitlöksklyfta (kan uteslutas) och mixa med stavmixer. Blanda i smöret och servera tillsammans med grytan.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Koriander Malen 28g Santa Maria