Skip to main content
Fläskfilépanna med svamp och blomkålsmos

Fläskfilépanna med svamp och blomkålsmos

30 minEasy
259,25 kr
4 portions 48,22 kr per portion
LCHF- inspirerat recept

Blomkålsmos
1 cloveVitlök Vanlig
400 gBlomkål Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
2 dlVispgrädde
2 krmFlingsalt
1 tbspSmör
Fläskfilépanna
550 gFläskfile Färsk
3 cloveVitlök Vanlig
1 tspDragon - torkad
50 gSmör
5 dlVispgrädde
3 tbspWorcestersås
1 tspPaprikakrydda
250 gFärska champinjoner
1 tspKoriander - torkad
1 pc.Gul lök
Instructions
1

Dela fläskfilén i centimetertjocka skivor och krydda med paprikapulver, salt, peppar, dragon och koriander. Smält 25 g smör i en stekpanna och stek köttet så det får fin färg. Ta ur pannan. Smält resten av smöret. Dela svampen i mindre bitar och fräs i smöret. Hacka löken och lägg i svampfräset. Stek svamp och lök i ca 5 minuter. Häll i grädde, worcestershiresås och pressa i vitlöken. Tillsätt köttet och rör om, låt puttra i 10 minuter.

Blomkålsmos Häll grädden i en kastrull, skär upp kålen och lägg över i kastrullen. Koka upp under upp sikt och låt puttra tills kålen blivit mjuk, 10-15 minuter. Krydda och lägg i en vitlöksklyfta (kan uteslutas) och mixa med stavmixer. Blanda i smöret och servera tillsammans med grytan.