Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Rotfrukter | ||
300 g | Persiljerot | |
300 g | Vanliga morötter | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Potatis Fast | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Olivolja, Extra Virgin | |
Gräddsås | ||
1 tbsp | Japansk soja | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Timjan - torkad | |
1 tbsp | Dijonsenap | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 dl | Vatten | |
1 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
4 tbsp | Rårörda Lingon | |
Biffar | ||
1 tsp | Salt | |
1 tsp | Timjan - torkad | |
1 pc. | Ägg | |
2 tsp | Dijonsenap | |
0,5 dl | Ströbröd | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Nötfärs | |
0,5 tbsp | Smör | |
0,5 tbsp | Olivolja, Extra Virgin | |
1 dl | Vatten |
Sätt ugnen på 200 grader.
Rotfrukter: Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Lägg i en ugnsfast form och tillsätt olja samt salt och peppar efter smak. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Biffar: Blanda samman ströbröd, vatten, ägg, salt, peppar, timjan och dijonsenap i en bunke och låt stå och svälla ca 3 min.
Tillsätt sedan färsen och blanda om ordentligt. Forma 8 biffar med vattensköljda händer och lägg på en skärbräda.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme i ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen och låt dem steka ca 3 min till.
Gräddsås: Tillsätt gräddmjölk, creme fraiche, vatten, soja, senap och timjan i stekpannan och låt såsen koka in lite i biffarna, ca 3-4 min. Smaka av med salt och peppar.
Servera biffarna med den goda såsen direkt ur stekpannan tillsammans med de rostade rotfrukterna och ev lite lingonsylt/rårörda lingon vid sidan om.
Näringsvärde: 599 kcal, 38 g protein, 22 g fett, 59 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Olivolja Extra Vergine EKO 500ml Zeta
1 Nötfärs 12% 500g Smak av Gotland