Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Belugasås | ||
2 krm | Chiliflakes | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
1 krm | Salt | |
120 g | Svarta oliver utan kärnor | |
3,5 dl | Vatten | |
1 tbsp | Grönsaksbuljong | |
1 pc. | Citron | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tsp | Rödvinsvinäger | |
1 pc. | Gul lök | |
250 g | Körsbärstomater | |
400 g | Körsbärstomater Konserverade | |
1 tbsp | Olivolja, Extra Virgin | |
2 tsp | Basilika - torkad | |
250 g | Belugalinser | |
1 tsp | Timjan - torkad | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
Tillbehör | ||
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
50 g | Parmesanost | |
400 g | Spaghetti |
Tillbehör: Koka upp vatten till pastan.
Belugasås: Skala och finhacka lök och vitlök och halvera cocktailtomaterna.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och linser hastigt. Krydda med timjan, basilika och chiliflakes och fräs ihop. Tillsätt tomatpuré, vinäger, konserverade körsbärstomater, 3-4 dl vatten, buljong, oliver och cocktailtomater. Låt puttra på låg värme under lock i ca 35 min. Rör om då och då och späd ev med mer vatten under tiden.
Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och finhacka persilja och riv osten.
Belugasås: Smaka av såsen med skal från 1 citron, 1 msk citronsaft samt salt och peppar efter smak. Strö över persilja och servera med pasta och riven ost.
Näringsvärde: 635 kcal, 32 g protein, 11 g fett, 94 g kolhydrater
Photo:
Anna Winér
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Olivolja Extra Vergine EKO 500ml Zeta