Skip to main content
Somrig belugasås med spaghetti
Amanda Hellman och Jessica Hellstedt

Somrig belugasås med spaghetti

40 minEasy
236,20 kr
4 portions 33,54 kr per portion
Fantastiskt smakrik och god vegetarisk sås med somriga smaker. Servera med spaghetti eller din favoritpasta.

Belugasås
2 krmChiliflakes
2 tbspTomatpuré
1 krmSalt
120 gSvarta oliver utan kärnor
3,5 dlVatten
1 tbspGrönsaksbuljong
1 pc.Citron
1 krmSvartpeppar Malen
2 tspRödvinsvinäger
1 pc.Gul lök
250 gKörsbärstomater
400 gKörsbärstomater Konserverade
1 tbspOlivolja, Extra Virgin
2 tspBasilika - torkad
250 gBelugalinser
1 tspTimjan - torkad
2 cloveVitlök Vanlig
Tillbehör
0,5 pc.Persilja - färsk
50 gParmesanost
400 gSpaghetti
Instructions
1

Tillbehör: Koka upp vatten till pastan.

2

Belugasås: Skala och finhacka lök och vitlök och halvera cocktailtomaterna.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och linser hastigt. Krydda med timjan, basilika och chiliflakes och fräs ihop. Tillsätt tomatpuré, vinäger, konserverade körsbärstomater, 3-4 dl vatten, buljong, oliver och cocktailtomater. Låt puttra på låg värme under lock i ca 35 min. Rör om då och då och späd ev med mer vatten under tiden.

4

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

5

Skölj och finhacka persilja och riv osten.

6

Belugasås: Smaka av såsen med skal från 1 citron, 1 msk citronsaft samt salt och peppar efter smak. Strö över persilja och servera med pasta och riven ost.

Näringsvärde: 635 kcal, 32 g protein, 11 g fett, 94 g kolhydrater

Photo:

Anna Winér