Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
250 g | Körsbärstomater | |
0,5 pc. | Isbergssallat | |
0,5 pc. | Citron | |
Potatis | ||
2 krm | Salt | |
2 tbsp | Olivolja | |
800 g | Potatis Fast | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Schnitzel | ||
800 g | Fläskkotlett | |
1 dl | Vetemjöl | |
2 krm | Salt | |
1 dl | Ströbröd | |
1 tbsp | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 pc. | Ägg | |
2 tbsp | Olivolja | |
Dipp | ||
0,5 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 pc. | Citron | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Salt | |
0,5 tbsp | Honung Flytande | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Klyftpotatis: Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och skär potatisen i klyftor. Lägg klyftorna på en ugnsplåt och ringla över olja och salta och peppra efter smak. Blanda om ordentligt och sätt in i ugnen ca 30 min.
Dipp: Tvätta citronen och riv skalet. Blanda med crème fraiche, pressad vitlök och honung i en skål och smaka av med salt och peppar. Rör om och ställ kallt till servering.
Schnitzel: Putsa köttet fritt från fett och senor. Skär det sedan i 1 cm tjocka skivor. Lägg en skiva i taget i en plastpåse på en skärbräda och banka dem platta med hjälp av en köttklubba eller baksidan på en kastrull. Salta och peppra varje skiva. Ta fram 3 djupa tallrikar och vispa ägg i den ena, häll ströbröd i den andra och mjöl i den tredje. Vänd köttskivorna först i mjölet sedan i äggen och till sist i ströbrödet.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek schnitzlarna på medelvärme på båda sidor tills de har fått en fin stekyta och är genomstekta ordentligt.
Tillbehör: Skölj och dela tomaterna på mitten och skölj och skär salladen i stora bitar. Skär resten av citronen i klyftor och lägg upp på ett fat.
Servera schnitzlarna med klyftpotatis, citrondipp och sallad.
Näringsvärde: Kcal: 583 Fett. 24 g Protein: 38 g Kolhydrater: 51 g
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel