Skip to main content
Asiatiska köttbullar i kokosmjölk och spicy sallad
Mari Bergman

Asiatiska köttbullar i kokosmjölk och spicy sallad

30 minEasy
336,60 kr
2 portions 37,33 kr per portion
Köttbullar med en asiatisk touch, serverad med en het zucchinisallad - fräsch och lättlagat! Tips! Tina gärna fryst färs över natten.

Köttbullar
1 tbspFisksås - Asiatisk
0,5 tspSalt
1 pc.Ägg
0,5 tbspHonung Flytande
2 tbspVetemjöl
1 krmSvartpeppar Malen
1 tbspRapsolja
0,5 tbspRöd Currypasta
150 mlKokosgrädde
0,5 dlVatten
1 krmSpiskummin
250 gNötfärs
Spicy sallad
0,5 tbspVit balsamvinäger
0,5 pc.Lime
0,5 tbspFisksås - Asiatisk
0,5 pc.Gurka
0,5 pc.Zucchini
0,5 pc.Chilipeppar Röd
1 tspHonung Flytande
1 krmSalt
0,5 pc.Gul lök
1 tbspRapsolja
Tillbehör
1,5 dlBasmatiris
Instructions
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackingen.

2

Köttbullar: Blanda färsen med ägg, spiskummin, salt och peppar. Forma 8 köttbullar och rulla dem i mjöl. Stek köttbullarna i lite olja tills de har fått fin färg.

3

Tillsätt kokosgrädde, vatten, röd curry, honung och fisksås i pannan, vispa ihop och låt det småputtra i 7-10 min. Smaka av och krydda eventuellt lite mer.

4

Spicy sallad: Skölj zucchinin och riv den grovt på ett rivjärn. Skölj gurkan och tärna den smått. Skala och finhacka löken och skölj och finhacka chilipepparn. Blanda alltsammans i en skål och tillsätt fisksås, vit balsamvinäger, honung, olja, skal- och limesaft samt salt efter smak.

Servera de asiatiska köttbullarna i djupa tallrikar med ris och spicy sallad vid sidan om.

Näringsvärde: 759 kcal. 37 g protein, 42 g fett, 58 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell