Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Lemon curd | ||
60 g | Mat & Bak Smör Osaltat | |
3 pc. | Ägg | |
1 dl | Strösocker | |
1 dl | Citron | |
Fyllning | ||
1 g | Vaniljstång, ca 0,5 stång | |
600 g | Färskost Naturell | |
1,25 dl | Gräddfil | |
2,5 tbsp | Vetemjöl | |
2 dl | Strösocker | |
3 pc. | Ägg | |
Italiensk maräng | ||
75 g | Vatten | |
2,25 dl | Strösocker | |
4 pc. | Ägg | |
Pajbotten | ||
100 g | Smör | |
200 g | Digestive original | |
2 tbsp | Strösocker |
Pajbotten Sätt ugnen på 180 grader, varmluftsfunktion. Mixa kexen till fina smulor i en matberedare. Tillsätt sockret och mixa ihop. Smält smöret och tillsätt det. Blanda ordentligt och fördela blandningen jämnt på botten av en springform, 22 cm i diameter, och 3–4 cm upp på kanten. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna helt.
Fyllning: Höj ugnsvärmen till 200 grader. Vispa färskost och socker ?u?gt i en bunke. Dela vaniljstången på längden, skrapa ner fröna i bunken och tillsätt även mjölet. Vispa i 3–4 minuter. Vänd ner grädd?len och sedan ett ägg i taget samt en äggula och blanda noga. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Sänk värmen till 110 grader (öppna inte ugns luckan) och grädda i cirka 45 minuter till. Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare 20 minuter. Låt svalna och låt sedan stå i kylen i minst 6 timmar, gärna över natten, så att fyllningen stelnar ordentligt.
Lemon curd: Rör ihop två ägg och en äggula i en bunke. Koka upp 1 dl citronsaft och socker i en kastrull och rör ner i bunken. Häll tillbaka i kastrullen och värm på medel värme under konstant omrörning tills curden tjocknar. Häll den i en ren bunke, tillsätt smöret i bitar och blanda till en slät kräm. Täck med plast folie och låt svalna i kylen i cirka 4 timmar.
Italiensk maräng: Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en bunke. Koka upp vatten och socker till 121 grader. Häll direkt och i en tunn stråle ner sockerlagen i bunken och vispa samtidigt med elvisp på maxhastighet. Dra ner till medelhastighet och vispa tills marängen är ljummen. Fördela lemon curden jämnt över cheesecaken och låt sedan stå i kylen i 30 minuter. Spritsa eller bred marängen ovanpå och bränn av den med en gasbrännare.
Photo:
Wolfgang Kleinschmidt
3 Färskost Original 21% 200g Philadelphia