Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Lax | ||
1,5 dl | Japansk soja | |
1 tbsp | Färsk ingefära | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 pc. | Lime | |
600 g | Färsk laxfilé | |
Wasabimajonnäs | ||
1 tbsp | Wasabipasta | |
2,5 dl | Rapsolja | |
2 pc. | Ägg | |
1 tsp | Dijonsenap | |
1 tbsp | Äppelcidervinäger | |
1 tsp | Salt | |
Grönt ris | ||
250 g | Gröna Ärtor | |
35 g | Färsk bladspenat | |
0,5 pc. | Broccoli Färsk | |
1 krm | Salt | |
3 dl | Jasminris |
Sojabakad laxfilé : Sätt ugnen på 150 grader. Blanda samman soja med riven ingefära, rivet skal av 1/2 tvättad lime, saften av 1 lime och fint riven vitlök (jag river helst vitlöken) i en fryspåse (dom är lite tjockare än vanliga påsar). Ta bort ev skinn från laxen och skär den i 4 portionsbitar om den inte redan är uppdelad. Lägg ned laxbitarna i marinaden och låt dem ligga och marinera ett par minuter beroende på hur mycket tid som finns att tillgå. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form, gärna bara lite större än laxen, och slå marinaden över. Sätt in i ugnen ca 15 min.
Grönt ris: Koka riset efter anvisning på paketet. Skölj och grovhacka spenaten. Skiva broccolin riktigt tunt, även den skalade stjälken. Skölj i kallt vatten. Blanda samman ärtor, spenat och broccolin, salta lätt och vänd sedan ned i det kokta varma riset.
Wasabimajonnäs : Separera äggulorna från vitorna. Blanda äggulor med senap, vinäger och salt. Rör samman och vispa ned oljan sakta i en fin och jämn stråle. Smaka av med wasabi.
Servera den sojabakade laxen med grönsaksris och wasabimajonnäs.
(Näringsvärdet är beräknad på 2 msk majonnäs/ portion.) Näringsvärde: Kcal: 804, Fett: 46 g, Protein: 41 g, Kolhydrater: 53 g.
Photo:
Linnea Swärd
1 Äppelcidervinäger EKO 500ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1