Skip to main content
Barilla Lasagne
Barilla

Barilla Lasagne

2 hEasy
519,45 kr
4 portions 52,29 kr per portion
Med rotselleri, morötter och örter blir denna lasagne riktigt smakrik. Fler lasagnerecept: Lasagne al forno, Per Morbergs lasagne

Köttfärssås
4 tspOlivolja
2 tspPastasås Classico
250 gNötfärs
30 gMorötter
1 pc.Lök
60 gRotselleri
1,5 dlRött vin
1 tspFrysta provencalska örter
6 pc.Kvisttomater
0,5 tspSalt
1 krmSvartpeppar Malen
250 gFläskfärs
500 gLasagneplattor
200 gParmesanost
900 gBechamelsås
Instructions
1

Stek lök, selleri och morötter i olja tills grönsakerna fått en fin färg. Blanda och fräs färsen i en stor stekgryta, häll av fett om det blir överskott. Häll sedan över grönsakerna i stekgrytan med köttfärsen och slå på rödvin. Låt koka tills vinet avdunstat.

2

Skala och hacka tomaterna och rör ned dem och Barilla Classico-såsen i stekgrytan. Salta, peppra och häll i örtmixen. Låt sedan köttfärssåsen koka ihop på låg värme i minst 45 minuter.

3

Sätt ugnen på 200 grader när köttfärssåsen är klar. Lägg sedan ett lager med köttfärs i en form, lägg därefter ett lager av béchamelsås följt av ett lager ost och ett lager av lasagneplattor.

4

Upprepa proceduren till önskad mängd. Avsluta sista lagret med att blanda köttfärssås, béchamelsås och strö parmesanost på toppen.

5

Baka sedan lasagnen i ugnen under ca 1 timme. Låt sedan svalna i 10 minuter innan servering.