Skip to main content
Asiatisk zucchini- och gurksallad
Mari Bergman

Asiatisk zucchini- och gurksallad

30 minEasy
194,60 kr
4 portions 21,89 kr per portion
En matig sallad på quinoa och zucchini med asiatiska smaker. Passar perfekt att servera till både kött, kyckling, fisk och vego.

2 krmSvartpeppar
3 tspFärsk ingefära
0,5 tspSalt
1 pc.Lime
1 pc.Chilipeppar Röd
50 gÄrtskott
1 tbspRapsolja
2 dlQuinoa
1 pc.Zucchini
0,5 pc.Gurka
1 pc.Mynta - färsk
Instructions
1

Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen. Spola sedan quinoan kall.

2

Skölj och finhacka chili. Skala och riv ingefära. Blanda ihop i en stor skål med rivet limeskal, pressad limesaft, olja, salt och peppar. Tillsätt den kokta kalla quinoan och blanda om.

3

Hyvla långa remsor av zucchini och gurka och blanda med quinoa på ett fat. Toppa med ärtskott och myntablad.

Photo:

Nurlan Emir